Biografija – Nikola Mažar

Nikola Mažar

Rođeni Vukovarac koji svojim sugrađanima želi osigurati prosperitetnu budućnost.

Vrijeme je da se stane na kraj podjelama i da zajedničkim snagama pokrenemo projekte koji će pridonijeti razvoju našeg voljenog grada i društva.

Obrazovanje

Nikola Mažar rođen je 12. svibnja 1980. u Vukovaru.

Osnovnu školu krenuo je pohađati u rodnom gradu, no 1991. zbog rata školovanje nastavlja u Zagrebu pa Sisku. U svoj Vukovar vraća se 1998. godine i završava Opću gimnaziju Vukovar. Odlazi na studij u Osijek gdje stječe titulu magistra prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.  

Karijerna postignuća

Od 2012. godine do 2016. godine kao član Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Vukovaru obnaša niz dužnosti. Između ostalog bio je predsjednik komisije za Izbor i imenovanja gradskog vijeća grada Vukovara, predsjednik mandatnog povjerenstva županijske skupštine, član odbora za Statut i Poslovnik gradskog vijeća grada Vukovara.

U ožujku 2016. godine izabran je za predstojnika Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a šest mjeseci kasnije postaje privremeni vršitelj dužnosti državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Od studenog 2016. do siječnja 2021. godine obnašao je dužnost državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Od siječnja 2021. obnaša dužnost saborskog zastupnika i član je Odbora za zakonodavstvo.

Dodatno iskustvo

Sudionik je brojnih seminara i stručnih predavanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Iskusan u upravljanju kampanjama, provedbom projekata i kriznim situacijama.