Gradimo Vukovar sredstvima iz EU fondova – Nikola Mažar
Vratiti ću sigurnost i mir u Vukovar
13. svibnja 2021.
Posjet ministra obrane i dovršetak proširenja vojarne
14. svibnja 2021.

Gradimo Vukovar sredstvima iz EU fondova

Jučer poslijepodne ugostili smo ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak s kojom smo razgovarali o projektima koji se financiraju sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara te budućim planovima.

Tom prigodom ministrica je istaknula značaj Fonda za grad Vukovar koji je u posljednje četiri godine uložio 278 milijuna kuna u razvoj Vukovara, dok ukupna vrijednost svih projekata koji se trenutno ulažu na području Vukovara iznosi 820 milijuna kuna. “Ono što je važno naglasiti su 52 projekta koje provode poduzetnici Vukovara, a koji su ugovoreni sredstvima europske unije” – rekla je ministrica te naglasila kako će i dalje snažno podržavati razvoj Vukovara kroz njeno ministarstvo.

Kao domaćin ove prijateljske posjete Nikola Mažar primjerom je posvjedočio njenu susretljivost prema Vukovaru. Potkraj prošle godine na natječaju Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara za poticaje poduzetnicima Vukovara, prijavilo se njih 67, a kroz natječaj je nedostajalo još 4 milijuna kuna kako bi svi dobili poticaje i sačuvali radna mjesta u kriznoj epidemiološkoj situaciji.

“Osobno sa saborskom zastupnicom Marijanom Balić i državnim tajnikom Zvonkom Milasom posjetio sam ministricu Tramišak kako bi dogovorili rebalans koji će se svima osigurati sredstva. To smo usuglašeno dogovorili i na taj očuvali 910 radnih mjesta u gradu Vukovaru. Također, istaknuo bih projekte koji su najvećim dijelom sufinancirani sredstvima europskih fondova zahvaljujući ministarstvu regionalnog razvoja i fondova. To su Gradska tržnica, bazeni u Borovu naselju, studentski dom, obnova Radničkog doma, priprema izgradnje nove srednje Ekonomske škole te mnogi drugi koji podižu kvalitetu života u Vukovaru.”

Ministrica Tramišak svojom posjetom dala je snažnu podršku kako meni, tako mom zamjeniku Krešimiru Ragužu i svim članovima HDZ-a za Gradsko vrijeće grada Vukovara.

Svojim vodstvom jamčim maksimalno korištenje sredstva iz europskih fondova za razvijanje Vukovara! – istaknuo je Mažar!