Sad je bitno govoriti istinu – Nikola Mažar
Sad je bitno stvarati kvalitetna radna mjesta
30. travnja 2021.
Sad je bitno stvarati suradnju za Vukovar
30. travnja 2021.

Sad je bitno govoriti istinu

Uloga je gradske uprave osigurati infrastrukturne i ostale preduvjete za rast postojećeg i razvoj novog gospodarstva kao i stvaranje pozitivnog okruženja za siguran i kvalitetan život vukovarskih obitelji. Vodeći se vizijom ravnomjernog razvoja svih vukovarskih naselja ustrojit ću mjesne odbore kako bi se glas svakog stanovnika jednako čuo. Poticat ću izvrsnost od najranije dobi i prateći potrebe tržišta inicirati nove programe na našem Veleučilištu „Lavoslav Ružička“. Razvoju djece i mladih posvetit ću posebnu pažnju, unaprjeđujući vrtićke programe, i to ne samo infrastrukturno – povećavajući kapacitete u dječjim vrtićima, nego i uvođenjem najviših standarda u odgojno-obrazovnom smislu njegujući od prvih godina života vršnjačko prijateljstvo i zajedništvo. Izgradit ću potrebne potporne zidove u gradu, osvježiti pročelja zgrada, a smanjenjem cijene najma gradskih prostora osigurat ću poduzetnicima osnovne preduvjete za razvoj i širenje gospodarske aktivnosti. Proračunska ću sredstva intenzivnije usmjeriti prema poduzetnicima i obrtnicima, osluškujući njihove potrebe i kreirajući potpore za razvoj i unaprjeđenje njihovog poslovanja. Vratit ću obrtništvo u središte grada i time oživiti srce Vukovara.

Za mnoge od ovih aktivnosti neće biti dovoljna proračunska sredstva, upravo zato moramo intenzivirati korištenje nacionalnih, ali prvenstveno europskih sredstava. Znanje i iskustvo koje ima Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara moramo intenzivnije koristiti i uz dodatno osnaženje Razvojne agencije Grada Vukovara, a u radu Upravnih odjela Grada Vukovara stavit ću naglasak na povećanje kapaciteta za povlačenje sredstava iz europskih fondova. Intenzivirat ću pripremu projekata (izrade projektnih dokumentacija s građevinskim dozvolama) kako bismo povećali mogućnost prijave na natječaje europskih fondova. Europskim ću sredstvima doprinijeti i otvaranju Centra za psihološku pomoć hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. I na kraju, slušajući naše sugrađane treće životne dobi, uvažavajući njihovo bogato životno i radno iskustvo, stvarat ću bolje sutra za našu djecu i njihove unuke.

Uz podršku Vlade Republike Hrvatske i resornih ministarstava te u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom možemo potaknuti i ostvariti snažniji razvoj grada Vukovara. Moj program je i ambiciozan i realan u isto vrijeme. Ambiciozan za jednog čovjeka, ali realan za zajedništvo koje je proteklih godina nedostajalo Vukovaru. Zajedništvo s prvim susjedom, sa školskim ili radnim kolegom, kao i zajedništvo sa svim razinama vlasti, sa svima onima koji u Vukovaru vide budućnost i spremni su za tu budućnost pružiti ruku. Sad je bitno da Vukovar, kao ponosni hrvatski Grad, bude ponovno simbol zajedništva, uspješan i razvijen grad, grad primjer, koji jamči bolju budućnost svim svojim građanima.