Suradnjom do kvalitetnih radnih mjesta! – Nikola Mažar
Vukovar suradnje i zajedništva
24. travnja 2021.
2637 potpisa za kandidaturu Nikole Mažara
29. travnja 2021.

Suradnjom do kvalitetnih radnih mjesta!

Vukovar su jučer u poslijepodnevnim satima posjetili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. U sklopu obilaska uspješnih tvrtki Vukovarsko-srijemske županije, pridružio im se i Nikola Mažar kako bi razgovarali o budućim suradnjama i projektima za Vukovar.

U gradu Vukovaru uspješnu priču nudi Informatički razvojni centar (ITRC) FINA-e koji se uskoro otvara kako bi zapošljavao IT stručnjake za softverska rješenja, kako za FINA-u tako i za vlastiti razvoj. Pri tome treba naglasiti kako ovakav centar pruža priliku stručne prakse studentima uz stipendiranje, a koji će postati budući inženjeri informatike.

Temelj toga je suradnja s akademskom zajednicom kako bi dobili mlade školovane ljude koji odgovaraju tehnološkim znanjima”, navodi Vukovarac mr. sc. Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine te ističe kako će se otvaranjem ovoga centra osigurati nova sigurna radna mjesta.

Najbolji primjer uspješnog i brzorastućeg IT poduzeća je upravo vukovarska softverska tvrtka Code Consulting. Tijekom susreta s ministrima obratio se Saša Salamon, vlasnik tvrtke koja od osnutka 2012. godine raste prosječnom brzinom od 30 posto godišnje i trenutno na svojim projektima zapošljava 60 ljudi. Salamon ističe kako su ljudi njihov ključni resurs te postoji mogućnost novih zaposlenja.

Ovo ukazuje da grad Vukovar ima potencijal za daljnji razvoj IT industrije, ali i kako direktna pomoć Vlade RH, kao na primjeru Razvojnog centra FINA-e osigurava nova kvalitetna radna mjesta.

Siguran sam kako će Vlada Republike Hrvatske svojim budućim projektima za grad Vukovar, uz NAŠU SURADNJU I PARTNERSTVO osigurati NOVA RADNA MJESTA, što je poticaj za naseljavanja i ostanak mladih obitelji u Vukovaru! – rekao je Mažar.